Kuulumisia

Tässä pari viikkoa on ollut hieman ehkä enempi somehiljaisuutta. Flunssakierre vei voimat ja meidän Oliver siirtyi nukkumaan viimein omaan huoneeseensa. Siitä seurauksena aiempaa enempi univajetta, kunnes yöt alkoivat vähän tasaantua ja mennä taas rutiininomaisesti.

Heitin jo pari kuukautta sitten (Oliverin ollessa noin puoli vuotias) puolisolleni idean että alettaisiinko siirtää Oliveria omaan huoneeseen. Se kuitenkin jäi, ja loppupeleissä en edes raaskinut toista omaan huoneeseen siirtääkään. Yöt meni kuitenkin ihan hyvin perhepedissä pitkään, ilman mitään suurempia ongelmia. Loppuvaiheessa yöt alkoivat olla taas levottomampia, jolloin puolisoni joutui tekemään lopullisen päätöksen omaan huoneeseen siirrosta kun minä en siihen kyennyt.

Muutaman päivän Oliver oli kerennyt jo uudestaan harjoitella omassa sängyssä nukkumista meidän huoneessa. Mutta olihan siinä kaksi isoa asiaa kerralla. Ensimmäiset päivät omaan sänkyyn nukuttaminen yö-, sekä päiväunille oli ihan järkyttävää huutamista. Sitä huutoa ja kiljumista riitti puolesta tunnista noin tuntiin ennenkuin unelle kehtasi antautua. Parin viikon sitkeän työn tuloksena nyt nukahtamiseen menee noin viidestä minuutista viiteentoista minuuttia.

En tiedä kummalle siirto oli raskaampi, minulle vai Oliverille. Ensimmäisenä iltana tulistuin miehelleni siitä kumpi käyttää kaukosäädintä kunnes purskahdin itkemään. Se on hassu tunne ikävöidä omaa lastaan joka nukkuu parin metrin päässä toisessa huoneessa. Toki olimme jo monta kuukautta kerenneet nukkua lähekkäin, mutta seuraavana iltana olinkin jo paremmilla mielin. Ja tätä tekstiä kirjoittaessa ylpeä siitä miten hienosti poikamme on oppinut omassa sängyssä nukkumaan. Niin sitä vaan kaikkeen tottuu.

Olisipa itsekkin aina herätessään yhtä iloinen kuin Oliver


Halloween kausikin hujahti jo mennä ja monet tuntuvat jo kaivavan joulukoristeita esille. Minä jouluhössöttäjä en ole kuitenkaan saanut tässä kaiken keskellä vielä muuta kuin kaivettua vasta vähän kausivaloja esille. Aloitin myös kotona seuraavaa projektia, eli karsimaan meiltä turhaa tavaraa pois. Mutta siitä voisin tehdä erillisen postauksen. Kodin laittaminen tuntuu olevan melkoinen ikuisuusprojekti. Alla jokunen kuva halloweenilta. Palataan taas!
Alemmat kuvat Puijon Halloween polulta

 

Kommentit

Suositut tekstit