Elämäntaparemonttia

Kesä meni, syksy tuli ja taas ollaan lokakuun puolella. Kesään mahtui paljon ihania hetkiä. Ulkoilua, jäätelöä, nautiskelua rannalla, pieniä reissuja, mökkeilyä, metsäretkiä sekä auringonlaskujen ja -nousujen ihastelua, mutta mahtui siihen myös rankempiakin hetkiä. Koin olevani vähemmän sosiaalinen sekä kuormittunut jo pidemmältäkin ajalta. Kuormitus alkoi näyttäytyä kesän alussa jo fyysisinäkin oireina, tai ainakin vasta silloin ne huomasin. Siihen tulikin tarpeeseen tietynlainen latausvaihe ja ajan ottaminen itsetutkiskelulle. 

Viime talvi oli monelta osin raskas. Se sisälsi paljon hoidettavia asioita ja liikkeellä olemista. Jatkuva liikkeellä oleminen ja touhuaminen oli ehkä myös osittain itsensä harhauttamista ja tuntui vaikealle ajatukselle pysähtyä ihan kokonaan. Arki oli jo pitkään ollut suorituskeskeistä. Toki pysähtymisiä oli, mutta aina vaan mietti ja stressasi seuraavaa hoidettavaa asiaa. 

Aika pysähtymiselle tuli nyt kesällä. Puhelin oli paljon äänettömällä, somen päivittely hieman vähemmällä ja blogin kirjoitteluunkin otin pidemmän tauon. Lakkasin työntämästä kalenteria täyteen ylimääräistä tekemistä sekä lakkasin stressaamasta "turhista" asioista. Olihan tuo aika prosessi mutta ai että se oli sen arvoista. 

Kesä loppui taas omiin syntymäpäiviin elokuun viimeinen päivä ja mittariin tuli 25-vuotta. Syksyyn vaihtuessa virtaa on tullut enemmän ja sosiaalinen puolikin alkaa heräilemään taas. Liikunta alkaa enemmän maistua ja kuormittunut olokin on hävinnyt. Syksy tuo tullessaan taas uutta elämäntaparemonttia syömisen ja liikunnan saralla. Alhaisempi paino on ollut pienimuotoinen ongelma jo pidemmän aikaa. Vaikka normaalin ruokarytmin mukaisesti syön, sekä lisäksi herkuttelen, päivät ovat kuitenkin niin fyysisesti aktiivisia että ruokamäärien pitäisi olla isompia. Vaikkei onneksi vaarallisesta alipainosta kuitenkaan ole kyse, vaikuttaa "minulle normaalia" alhaisempi paino kuitenkin myös omaan jaksamiseen. 

Ruokamäärien kasvattaminen jatkuu edelleen sekä jatkossa tavoitteena on syödä myös hieman terveellisempää ja puhtaampaa ruokaa. Myös luonnossa liikkumisen tärkeys mielenterveyttä tukevana asiana nousi takaisin pinnalle kesän myötä. Siihenkin oli jossain välissä hieman pidempi tauko. Kävimme myös kesällä poimimassa mustikoita muutamaan otteeseen ja päästiin herkuttelemaan mustikkapiirakalla. Luonnossa liikkuessa muistuukin aina miksi se niin tärkeää on❤ 

Toisinaan on hyvä pysähtyä tarkastelemaan omaa elämää ja omaa oloaan. Onko tyytyväinen siihen, ja onko jotain muutoksia joita siihen voisi tehdä, että se olisi vielä parempaa? Laittelen alle kuvia kuluneesta kesästä. Nyt on aika nauttia syksystä ja sen tuomista uusista tuulista!















Kommentit

Suositut tekstit