Kuusamon reissu

Ajatuksenani oli kirjoitella jo reissussa mutta siellä ollessa aika hujahti niin nopeasti kun tekemistä riitti. Lisäksi saimme vielä uuden flunssakierteen joten sen vuoksi hieman jäljessä tullaan. Mutta siis, lähdimme Kuusamoon lokakuun puolessa välissä viikoksi. Kun Helsingin reissusta jo kirjoittelin, oli tämäkin automatka melkoista säätämistä vailla. Oma matkani meni taas takapenkillä Oliveria viihdyttäessä. Viimeinen tunti ajomatkasta oli ehkä haastavin kun pikkuherra ei malttanut enää istua autossa ja menetti hermonsa. Ja tietysti nukahti matkan toisille päiväunille taas vasta juuri ennen kuin saavuimme mökille. 

Mökki oli kuitenkin aivan upea ja meille juuri täydellinen. Oltiin samoissa mökeissä oltu puolisoni kanssa jo melkein paria vuotta aikaisemmin joten tiesimme jo etukäteen niiden olevan hyviä. Lisäksi kauppa ja Rukan kylä oli ihan lähellä, joten näin lapsiperheenä sijainti oli täydellinen. Tein mökistä instagramiin kelan, joten sieltä voit käydä kurkkaamassa minkälainen mökki me valikoitiin.

Emme olleet oikein varmoja millainen sää Kuusamoon meille sattuu. Haaveilimme ruskan näkemisestä mutta saimmekin täys talven. Ei huono ollenkaan. Päästiin tarpomaan lumihangessa, tekemään lumitöitä sekä pieneksi epäonneksi myös työntämään autoa mökin pihasta pois runsaan lumen sekä mökin pihassa olevan ylämäen vuoksi.

Ensimmäisenä viikonloppuna kävimme Rukan mastolla ja alkuviikosta Myllykoskella pientä karhunkierrosta pitkin. Kävelymatkaa taisi tulla vähän reilu 3km joka oli ihan sopiva meidän poppoolle. Muutaman yön meidän seurana olivat myös mieheni ystävä lapsineen, joten vilinää ja vilskettä meidän mökissä riitti. Olen aina pelännyt korkeita paikkoja, ja kävelyreitillemme sattui riippusilta joka heilui kävellessä minulle hieman turhan kovasti. Pakkohan se oli siitä yli uskaltaa. Sain kuitenkin harhautettua itseäni keskittymällä ottamaan valokuvia ja videoita.


Reissun puolivälissä pääsimme vielä porukassa keilaamaan ihan rauhassa. Muuten tuli lähinnä nautittua
mökkeilystä ja saunomisesta. Pääsin myös käymään tuulettumassa yksillä Ihkussa, joka tuli ihan tarpeeseen minkä arvata saattaa. 

Meno- sekä tulomatkalla näimme poroja ihan hirmuisesti. Lapset olivat myös nähneet yhden meidän mökin pihalla, voi sitä ihmetystä. Eli varovasti sai senkin puolesta ajella. 

Reissaaminen on ihanaa, mutta on se myös raskasta, haha. Ihan iloinen olen siis kun pääsin takaisin kotiin.☺ 

Kommentit

Suositut tekstit