Uusi harrastus

Äitiysloma on ollut monien asioiden oivaltamisen aikaa. On ollut aikaa laittaa asioita tärkeysjärjestykseen työ-, parisuhde- sekä oman vapaa-ajan rintamalla. Oliverin syntymän jälkeen suurimmaksi toiveeksi on tullut itselle päivätyön löytäminen edeltävän vuorotyön tilalle. Parisuhteessa oikeasti yhteisen ajan luomisen tärkeys sekä oman vapaa-ajan ottaminen. Moni asia on ollut hieman reisillä pidemmän aikaa mutta vihdoin alkaa olla enempi tasapainossaan. 

Oliverin ollessa niin pieni, oman ajan ottaminen itselleni on ollut haasteellista, imetyksen rajoittaessa liikkumista myös entisestään. Nyt hetken harkinnan jälkeen hommasin itselleni taas salikortin. Olen pienestä asti ollut hyvin liikkuvainen ja harrastanut telinevoimistelua, sählyä, ratsastusta, lentopalloa, tankotanssia, lenkkeilyä sekä satunnaisesti kuntosalilla käymistä. Lisäksi olen myös paljon lenkkeillyt ja jopa juossut. Jalkapalloa ja jääkiekkoakin on tullut pelattua niin paljon että melkein voisi jo harrastukseksi nekin laskea. Viime vuosina liikkuminen vapaa-ajalla on jäänyt aika minimiin hektisen arjen keskellä ja ajoittain unohtunut jopa kokonaan. 

Liikkuvainen ja fyysinen työ piti kuitenkin omaa kuntoa edes jotenkin yllä, mutta työpäivien jälkeen halu jäädä sängyn pohjalle otti useimmiten vallan. Liikkumattomuus on kuitenkin masentavaa ja mitä pidempään se jatkuu sen vaikeampaa liikunnan uudelleen aloittaminen yleensä on. Liikunta on kuitenkin niin hyväksi terveydelle sekä mielenterveydelle, hyvän maun rajoissa tietenkin. 

Kesällä teimme puolisoni kanssa päätöksen että alamme liikkumaan enemmän, vaikka väkisin. Motivaation lisäämiseksi ostimme vielä urheilukellot joiden avulla on voinut seurata hieman paremmin omaa terveydentilaa ja elintapoja. Jokainen sijoitus mikä liittyy omaan hyvinvointiin on mielestäni rahan arvoinen. Miettiessämme salikorttien hintoja, säästömme tulivat kuitenkin jo tupakanpolton lopetuksessa. Itse lopetin tupakoinnin jo pari vuotta sitten, ja mieheni muutama kuukausi sitten. Olen erittäin ylpeä hänen päätöksestään☺

Kaikille lukijoille muistutus pitäkää itsestänne ja terveydestänne huolta!Kommentit

Suositut tekstit